Stagevacature “Uniek Zwemmen in Brabant”

geplaatst in: Nieuws | 0

Wie zijn wij?

Het Ir. Otten Fieldlab Aangepast Sporten, onderdeel van Libra Revalidatie & Audiologie, is hét innovatielab voor aangepast sporten. Door de nauwe samenwerking met vele kennis- en sportinstellingen in de omgeving liggen praktijk en kennis dichtbij elkaar. Door deze unieke setting, is het Ir. Otten Fieldlab Aangepast Sporten in staat om het beweeg- en sportaanbod en innovaties direct te koppelen aan de doelgroep. Hoofddoel: het verhogen van de sport- en beweegdeelname van mensen met een beperking.

Het project

Samen met InnoSportLab de Tongelreep, de KNZB en de provincie Noord-Brabant, werkt het Ir. Otten Fieldlab Aangepast Sporten aan het project “Uniek Zwemmen in Brabant”. Het project heeft als doel om de toegankelijkheid van het Brabantse zwemleven te verbeteren en om meer mensen met uiteenlopende beperkingen kennis te laten maken met verschillende zwemactiviteiten. Daarmee moet dit project een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de doelstellingen van de provincie Noord-Brabant. Zwemmen is een van de populairste sporten onder de doelgroepen. Daarom is het belangrijk doelgroep-specifieke drempels weg te nemen en iedereen op een laagdrempelige manier kennis te kunnen laten maken met de zwemsport!

Wie zoeken wij?

Voor invulling van de stageplaatsen zoeken we studenten Sportkunde. Om het team daadwerkelijk te versterken, zijn we op zoek naar zelfstandige, hardwerkende, flexibele en gemotiveerde studenten. Het hebben van een eigen laptop en gratis OV-gebruik is wenselijk.

Wat ga je doen tijdens je stage?

Tijdens de stage ben je nauw betrokken bij een aantal doelstellingen van de projecten:

  • Je helpt bij de opzet, organisatie en uitvoering van inspirerende clinics voor de doelgroepen.
  • Ook help je mee bij de opzet, organisatie en uitvoering van bijscholingsdagen voor begeleiders/trainers/coaches die meer willen weten over het aangepast zwemmen.
  • Je levert een bijdrage aan de versterkte structuur rondom het aangepast zwemmen binnen de provincie door mee te denken over vraagstukken vanuit de doelgroepen, zwemaanbieders en zwembaden t.a.v. aangepast zwemmen.
  • Gedurende en na de stageperiode is eventueel voldoende ruimte voor het uitvoeren van een afstudeeronderzoek. Ook zijn er voldoende mogelijke onderwerpen voor een afstudeeronderzoek binnen het Ir. Fieldlab Aangepast Sporten. Het onderwerp zal in samenspraak met de stagebegeleider en in overleg met de opleiding binnen de kennisinstelling vastgesteld worden.

Altijd al willen werken in een sportieve omgeving? Of vind je het net als wij belangrijk om sport- en beweegaanbod ook bij mensen met een beperking bekend te maken? Neem dan contact met ons op via p.toonders@fieldlabswimming.com.